tiistai 18. helmikuuta 2014

Pikkujoulut

Hepolassa pidettiin viime viikolla pikkujoulut! Tai asiakasilta tai ihan mikä vaan nimeltään, mutta tapahtuma, missä oli ohjelmaa ja makkaraa :D ja tietty hevostelua!

Haastatin tallin omistajaa ja opettajaa Tiinaa ja hän kertoi, että tämä on nyt kolmas kerta, kun tämmöinen järjestetään tallin vakkarikävijöille. Ja noin kolmisen vuotta Hepola on myös toiminut täyspäiväisenä tuntitallina. Miä oon tosiaan käyny vasta sen parisen kuukautta, niin en juuri menneestä tiedä.

Tallilla oli paljon iloisia ratsastajia ja heidän vanhempiaan sekä tietysti muutamia meitä tätiratsastajia. Alkuilta oli pyhitetty lasten hauskanpidolle ja loppuilta K-18 kemuloille. Ite en valitettavasti tällä kertaa päässy tuonne aikuisten rientoihin :( Hitto, että harmittaa!
Ensimmäinen ohjelmanumero taisi olla yllätys kaikille, sillä sellaisia riemunkiljahduksia se sai aikaan. Kentällä oli yhtäkkiä kaksi karvapalloa, jotka eivät olleet isoa koiraa korkeempia. Ja mitä ne sitten oli? Miä olin ihan ällikällä lyöty, en oo koskaan nähny saati kuullukaan noin pienistä hevosista. Ne oli miniatyyrihevoset Jekku ja Jallu :DLapset olivat niin innoissaan, kun saivat taluttaa näitä minihevosia.

Ihana pieni pörröpehko!

Nykäsin taas Tiinaa hihasta, että mitä tuommosilla minihevosilla voi oikeen harrastaa. Tiina kertoi, että esimerkiksi hevosagilitya (nevö hööd). Tiina jäi siinä vielä miettimään, että noin 12 -kilonen lapsi voisi tuommosella ratsastaa ja kyllä kärryjen vetokin varmasti onnistuisi ja ehkäpä jopa 60-kiloisen matkustajan kanssa. HUH, mikä voima noin pienessä eläimessä!

Miniatyyrihevosten vierailun jälkeen oli makkarat paistuneet ja huumaava tuoksu leijailikin kentän laitamilla. Osa porukasta alkoi murkinoimaan ja hiihtoratsastukseen osallistuvat kutsuttiin kentälle. Meidät jaettiin pareiksi ja eikun minisuksia jalkaan. IIiiik, kyllä jännitti!
Kilpailun kulku: parista toinen on suksilla ja toinen ratsailla. Kierretään ennalta määrätty rata mahdollisimman nopeasti. Sakkosekunteja saa, jos ei kierrä rataa oikein. Sallitut askellajit ovat käynti ja ravi. Laukata ei saa. Nopein pari voittaa!
Meiksin pari halusi olla suksilla, joten mun tehtäväksi jäi ratsastaminen. Ratsuna kaikille pareille toimi Sepe (meiksin suussa Seppo). Sepolla ei ollut satulaa ollenkaan vaan satulahuopa, jossa oli jalustimet. Sille on varmaan joku oikea nimikin, mutta miä en sitä tiiä :D Saa kommentoida!!!!! Myöhän oltais miun parin kanssa oltu vahvoilla, jos meikäläinen ois muistanu radan oikein. Miten voi olla niin lahopää? Ekasta portista meinasin ratsastaa ohi!!! No onneks sain korjattua, mutta siihen palo sekunteja. Lisäksi mun parin äiti pyysi minulta, etten ravaisi. Eli käyntiä mentiin ja hienosti pysy pari suksilla! Otettiin me sitten pikkuravit loppuun, ihan vaan kokeeks ;) Hitto, että oli kivaa!

Kun kaikki parit olivat olivat kiertäneet radan, saatiin me kokeilla hommaa uudestaan. Minäkin halusin kokeilla suksilla oloa. Huiiiiii! Siitä alla video. Kovaa mentiin, vaikka videolla vauhti ei ehkä välity niinkään.
Ja mikäs kunnon urheilusuorituksen jälkeen olis parempaa kuin kahvi ja pulla :) Voin sanoo parin tunnin ulkoilun jälkeen, että kyllä maistu! :D
Laitan vielä tähän linkkejä noista miniatyyrihevosista ja hevosagilitystä, jos jotain alkoi kiinnostaa:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Miniatyyrihevonen
http://www.hevosmaailma.net/miniature.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=XqVLY8YfbEo
https://elainkoulutus.wordpress.com/tag/hevosagility/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi vapaasti ja anna mulle vinkkejä!