keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Tasapaino ois eri kiva juttu

Teremoro! Oon asunu Tampereella joskus aikanaan ja siellä sanottiin noin. Musta se on niin hauska, että oon jättäny sanavarastooni.

Olin sunnuntaina ratsastustunnilla ja hevosekseni sain Pikku Myyn. Kapearunkoinen, ei minua totteleva jästi. Heh, no semmonen vaikutelma mulle jäi, mutta tääkin voi taas johtua vaan siitä, että en antanu tarpeeksi selviä apuja. No enivei, mentiin koko tunti ravia. Välillä kevennettyä, välillä harjoitusravia ja tehtiin ympyröitä ja voltteja. Älä kysy, mikä niitten ero on. En oo ihan hokassu asiaa vielä :D Voltti taitaa olla pienempi? No, meikäläisen ympyrät ja voltit oli taas soikuloita ja aika pieniä, huh, miten sekin voi olla vaikeeta. Kaikista vaikeinta niiden tekemisessä meikäläiselle vielä on se, että käskyt pitäisi antaa pohkeilla eikä ohjasta nykimällä. Lisää harjootusta vaan!

Mulla oli koko tunnin ajan hieman ongelmia tasapainon kanssa ja Pikku Myyn ravikin tuntui täysin erilaiselta kuin mihin olin tottunu aikaisemmilla hevosilla. Keventäessä jalustimet lipesi ja oli taas milloin missäkin. Keskivartalo joutui aika koetukselle ja senhän tunsin sitte seuraavana päivänä vatsalihasten, selkälihasten ja kylkien jomotuksena. Mii laik! Ja sitä seuraavana päivänä oli takamus ja reidet kipeenä! Että kyllä se ihan urheilusta käy tuo ratsastaminen.

Tunnin lopuksi harjoiteltiin laukannostoa niin, että ravattiin harjoitusravia koko kenttä ympäri ja toisessa päädyssä tehtiin ympyrä ja sitten ympyrän puolivälissä piti antaa laukkakäsky eli sisäpohje hieman edemmäs ja siitä pohjeapu. Voiiii morjes, miä sanon taas :) Sain hevosen kyllä lähtemään ympyrään, mutte sitten en osannut (tasapainon puutteen vuoksi) ravata ja antaa ympyrää laajentavia apuja, joten mun ympyrät jäi "vähän" vajaiksi. Ja sitten se laukkakäskyn antaminenhan oli ihan yhtä sillisalaattia juurikin tuon tasapaino-ongelman takia. Miä en vaa tajuu, miten miä voin samanaikasesti ravata ja tehdä mun pohkeilla yhtään mitään muuta!!!! Kaikki keskittyminen meni ainakin tällä kertaa siihen selässä pysymiseen ja tasapainoiluun.

Sain opettajalta ohjeita koko ajan ja se on minusta Hepolassa hienoa, että opettaja keskittyy yhteen oppilaaseen kerrallaan ja yrittää kaikkensa, jotta jokainen onnistuisi tehtävissä. Ohjausta tulee niin kauan, että joku osa ainakin onnistuu. Eikä ympyrältä päässyt pois, jos ei onnistunut :) Just mulle passelia ohjausta ja opetusta. Jes! Kiitos Tiina :) Jälkeen päin kotona jäin kelaamaan annettuja ohjeita ja mietin, että miten kukaan voi ikinä oppia tekemään eri liikkeitä molemmilla käsillään ja jaloillaan yhtäaikaisesti. Siis ihan mieletöntä: "Sisäpohje työntää, ulkopohje tukee, löysää sisäohja ja ratsasta ulko-ohjaa kohti, sisäpohje kainaloon ja nosta laukka." Joo en osannu todellakaan! Mutta onnistuin miä ainakin kahdesti :) Ja ekalla kerralla sain kentän laidalta omaa tuntiaan odottavilta ratsastajilta mielettömät Hyvä! -kannustushuudot. JES!

Tunnin päätteeksi kysyin Tiinalta tasapainoa harjoittavia liikkeitä, mitä vois kotona tehdä. Neuvoksi sain jumppapallon! Voi tsiisus, miä vihaan jumppapalloa :D Mutta mitäpä sitä ei ihminen tekis, jotta tulis paremmaksi ratsastajaksi, joten tänään salilla hieroin lähempää tuttavuutta tuon vihreän möllykän kanssa.


Kevennystä jumppapallolla. Ja kädet alhaalla :) Joo tiiän, että näytti urpolta.

Oli muuten rankempaa kuin hevosen selässä. Tai sit sitä rankkuutta ei huomaa siinä ratsastuksen huumassa.

Ja lopuksi tasapainoilu jalat ilmassa. Ei ollu muuten helppoo, mutta en kaatunu!Huomenna sen sitte taas tietää, mitä on tullu tehtyä :) Kiitos Hannalle kuvaamisesta!


7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä hittoo just tapahtu? En miä mitää poistanu? Mut kirjoitin siis että allekirjoitan sun tekstin TÄYSIN!! :D <3

   Poista
  2. Myöskö ton I hate jumppapallo -osion :D

   Poista
 2. Todellaki! :D Voit myös kertoa avoimesti että sun ratsastuskaveri on vähintään yhtä hyvä kuin sinäkin, joten nou hätä. Yhdessä rämmitään. Kyl meist viel Ratsastajia tulee! ;) <3

  VastaaPoista
 3. Ai sulla on uusi blogi. Täytyykin ruveta seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä taas innostuin kirjottamisesta :) Toivottavasti into kestää pitkään!

   Poista

Kommentoi vapaasti ja anna mulle vinkkejä!