maanantai 3. maaliskuuta 2014

Istunta

Se paljon puhuttu istunta puhuttaa myös meikäläistä tänään. Hitto, että sekin on vaikeeta. Luulis, että siellä satulassa nyt istuu ihan luonnostaan oikeessa asennossa, mutta eipä se niin vaan ookaan.

Eilen tunnilla harjoteltiin pysähtymistä ja volttia käynnissä ja harjotusravissa. Sekä pysähtymisen jälkeen peruuttamista ja siitä suoraan eteenpäin lähtemistä. Kuulostaa yksinkertaselta, mutta ei se välttämättä aina oo.
Ratsukseni sain eilen Toron. Tallin nettisivuilla http://www.tr-custom.com/Toronto?parent=Hevoset Toroa kuvaillaan näin: "Vuonna 1995 syntynyt ruuna. Sympaattinen sydäntenmurskaaja, vaativan tason esteratsu joka kulkee tasaisesti läpi myös kouluratsastusradat tasolla Helppo A. Toro muiden hevosten tavoin on erittäin kiltti hoitaa ja käsitellä." Ja miä tykkään Torosta ihan superpaljon! Se on niin kiltti ja kevyillä avuilla tekee mitä pyytää. Tai ainakin näin miä koen.

Toron kanssa pysähtyminen, peruuttaminen, peruuttamisesta suoraan eteenpäin lähteminen ja voltit sujui käynnissä hienosti ja helposti. Omasta mielestä ainakin. Toki aina on petrattavaa, mutta noin niinku meikäläisen tasoon nähden. Harjotusravi tuotti sitte taas tekemistä ja hikikarpaloita. Ja syykin viimenään selvis. Miä istun harjotusravin aikana ihan päin persettä. Hehe, no istutaanhan sitä muutenki päin persettä, mutta lantion asento ja jalkojen asento on siis meikäläisellä väärät. Ja tämä teettää sitten sen, että pompin kuin pupujussi siellä satulassa enkä saa jaloilla mitään kontrollia hevoseen. No lantion asentoa sain korjattua ja meno tuntukin heti paljo vakaammalta, mutta jalat oliki sitte hankalampi juttu. Meikäläisen jalat liikkuu liian eteen. Ne on melkein hevosen kainaloissa vaikka ne pitäis olla suorassa linjassa tyyliin korva-olkapää-kantapää.

Alla oleva kuva on laadultaan huono johtuen mun kamerasta ei kuvaajasta, mutta pointti näkyy. Tässä meen harjotusravia voltilla ja oon piirtäny punasen viivan siitä korva-olkapää-kantapää -linjasta. Eipä paljo meikäläisen kantapäät oo siellä, missä niitten pitäis!!!! Ja tähän tartteen nyt hirveesti harjotusta. En tajuu, miten niitten jalkojen pitäminen siinä oikeessa kohassa onki niin vaikeeta.

Olin kyllä tosi tyytyväinen tuntiin. Sain Tiinalta paljon ohjeita ja neuvoja tähän mun istuntavirheeseen ja sitä haluunki nyt reenata ihan tosissani!


Jiihaa! Tässäkin kuvassa näyttää, että istun ihan vinossa. Taustalla näkyy ystäväni Mia ja Jolle <3

Juuri pysähtymässä tai peruuttamassa. Toro on niin <3

Nyt istun jo suoremmassa. Jes!


Kiitos Helille ja Minnalle kuvaamisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi vapaasti ja anna mulle vinkkejä!