sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Hyppy alas :)

 Siellä ne varttoo!

 
Hehe, no nysse sitte tapahtu. Miä putosin. Tai no en kyl puonnu vaan hyppäsin alas! Seliseli :D Tunnin piti tänään Lotta. Hyvä tunti oli ja miä sain Veikon! Jes! Lotta sitte huomas mun tönköt jalat ja ehdotti, että kokeilisin ilman jalustimia hetken, niin että saan jalat rennoiks. Okei, miähän kokeilin! Käynnissä homma oli ihan ok, mutta harjotusravissa not! Kyydissä pysyminen oli aikas haasteellista todellakin! Jännitin koko kroppaa ja niin paljon, että myös pakaralihakset jännitty ja pompautti meikäläisen aina uudestaan ilmaan, kun tömähdin edelliseltä kerralta alas. Ja viimenään sitte mun tasapaino heitti niin paljo, että horjahin eteenpäin enkä saanu itteäni kammettua enää ylös. Halailin Veikon kaulaa ja jos Veikko ois pysähtyny oisin päässyki ylös, mutta herra se vaan jatko etenemistä, käynnissä tosin onneks :D Oisin varmaan oikeesti pudonnukin, mutta onneks tajusin itte tarpeeks ajoissa hypätä pois kyydistä. Jaloilleni laskeuduin kuin kissa konsanaan! Ja eikun uudestaan satulaan, jalustimet alas ja jalat oli paljo rennommat. Hyötyä oli siis tästäki harjotuksesta!

Veikko on siittä ihana polle, että se menee. Eteneminen on sen elämäntehtävä tai ainakin siltä tuntuu. Veikko ei oo lastentunneilla, koska sen piätteleminen vaatii habaa ja mulla onki taas haukat tulessa. Sorruin myös siihen virheeseen, että jäin kiskomaan, kun halusin Veikon hidastavan laukasta raviin ja siitä käyntiin. Noh, eihän se suomenhevonen siittä oikeen piitannu. Maiju, jonka sain tänään ratsastuskaverikseni, ties kertoo tunnin jälkeen, että se kiskominen saattaa aiheuttaa sen, että hevonen meneeki vaan kovempaa. Kääk! Ja ihmekös. Lotta huikkas mulle jossain vaiheessa, että tee pidätteillä se jarruttaminen eli pidätä, löysää, pidätä, löysää ja tää tuntukin tepsivän jossain määrin ainakin.

Otettiinhan myö sitte niitä laukannostoharjotuksiakin ja laukkasin tänään enemmän kuin koskaan ennen! Jeee! Osaksi ehkä siittä syystä, etten saanu Veikkoa tosiaan hidastettua takasin raviin ihan äkkiä :D Välillä otti kyllä pumpusta, kun edessä päädyssä oli kaikki muut ratsukot ja meikät vaan tuli hurjaa laukkaa kohti enkä saanu hidastettua mun hevosta. Onneks ei käyny mitään, huh! Veikko on aika kettu siinä mielessä, että heti, kun se hokas, että tuossa kohtaa pitää laukata, niin se lähti jo laukkaan ennen, ku miä ehin antaa laukka-apuja. VIRHE. Hevonen ois pitäny hidastaa takas raviin ja ottaa homma uusiks niin, että käskystä vasta lähetään laukkaamaan. No, miä nautin vaan kyydistä. Olin sen mielestäni ansainnu :D Kärsin tästä virheestä sitten joskus myöhemmin. Mutta, jottette saa sitä kuvaa, että miä olisin ihan huono, niin tein kyllä onnistuneestikin laukannostoja. Jeee!

Oon kyllä ihan hurmioitunu tosta laukkaamisesta! On se vaan niiiiiiiiin siistii. Ja nyt miä osasin istuu kyydissä horjumatta. Mieletöntä! Tuntia seuranneet tätsytkin sano, että Veikko meni oikeen kauhoen sitä laukkaa. En sitte tiiä oliko se hyvä vai huono juttu, mutta hyvältä se tuntu :D

Nyt leijailen pilvissä, vaikka ei kaikki nyt ihan putkeen tunnilla mennykään. Aina on opittavaa ja parannettavaa ja mitä enemmän miä ite kehityn sitä enemmän miä huomaan omia puutteitani ja sekös ärsyttää. Mutta annan armoa itelleni tänään ja fiilistelen vaan sitä, että miä niiiiiiiin laukkasin <3"Hei, täältä mä tuun. Olen valmis seikkailuun."

Ratsastusseuranani tänään oli Maiju, joka sai iki-ihanan Humun.6 kommenttia:

 1. Nyt miä taa koitan onnistunko tänne kommentoimaan; hieno postaus taas :)! Tää toimii mun ratsastuskäsikirjana :D! Ihan huippuu Riikka: keep on good work!

  VastaaPoista
 2. Moi!
  Täällä yksi tätiratsastaja joka käy samaisella tallilla ja mä voin NIIINN samaistua noihin sun tuuletuksiin!! Koettu on laukan huumaa ja tippuminenkin,Torolta, kun ei se pylly pysynyt laukassa tiukasti satulassa näki Toro tilaisuuden koittaneen ja heitti mut alas,autsista! No virheistä opitaan ja säryt kestetään:D
  On se niin huippua ja Tiina sekä Lotta on niin parhaita!
  -Mari-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, ihana saada lisää kommentteja ja kokemuksia! Miä tuulettelen täällä vieläkin, mut samalla muistuu mieleen kaikkia pikkujuttuja eiliseltä, kuten se, että olin vetäny kentän ympäri harjotusravia ilman jalustimia ja menin Lotan ohi hihkuen, että miä oon vielä täällä kyydissä ja sit seuraavassa kaarteessa putosin :D Haha, ei pitäs nuolasta.

   Poista
 3. Tätiratsastaja täälläkin seurailee sun blogia ja samaistuu. Se on muuten totta, tieto lisää tuskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää olevan! Ja itteään kohtaan on niin pirun kriittinen kaikista pikkuvirheistäkin! Mut onneks en oo siis todellakaan yksin tän asian kanssa.

   Poista

Kommentoi vapaasti ja anna mulle vinkkejä!