perjantai 4. heinäkuuta 2014

Hevosen vuokraus

Tere!

Ootteko koskaan vuokrannu hevosta? Mua on poltellu jo pidemmän aikaa kyseinen asia. Haluaisin olla hevosten kanssa enemmän kuin mitä tällä hetkellä, mutta perusköyhänä ihmisenä mulla ei oo varaa käydä tunneilla useammin.

Asia kiehtoo ihan valtavasti, mutta samalla mua on pelottanu ottaa yhteyttä vuokraajiin, koska olen epävarma omista taidoistani. Tai noh, kyllähän miä nyt ne perusjutut osaan, mutta kun aattelee, että sitten sitä ois ihan yssikseen hevosen kanssa, ni riittääkö siihen rohkeus?

Noh, tänään mulla oli ilmeisesti lääkitys kohillaan (hain totaaliseen lapa-hartia-niska-kaula -jumiin vähän tulehduskipu- ja lihasrelaksanttilääkettä), kun uskaltauduin lähestyä viestillä erästä vuokraajaa. IIIIIIIIIIIK! En tiedä asiasta vielä mitään enkä ole saanut vastausta, että olenko edes sopiva ihminen. Mutta kyseessä olisi eestinhevonen :) Jännittää!

Hepolassa on tällä hetkellä siis hevosten loma. Pollet siellä vetää ruohikkoa laitumella ja nauttii olostaan :) Tunteja ei siis ole tällä eikä ensi viikolla ja senkin takia hinko hevosten pariin on kova!

Kertokaahan kokemuksianne vuokraamisesta, pliis :D

4 kommenttia:

 1. Onkos siitä vuokraajasta kuulunut mitään? Itsekin mietin keväällä, josko Melkkilässä olisi joku kiinnostunut vuokraamaan hevosta. Mua olisi kiinnostanut työskentely yhdellä hevosella jonkin aikaa. Ponitallillahan on eräänlainen "vuokraus" systeemi. Kun leirit loppuu, elokuun alkupuolella, alkaa vuokrakausi ja se kestää vuoden loppuun. Maksan 700 € ja saan ratsastaa käytännössä maanantaista perjantaihin, lähes niin paljon kun haluan. Hintaan kuuluu myös opetustunnit, joita on ma-ke ja itsenäisesti saa tietysti ratsastaa. Yleensä osallistun kaikille tunneille, joihin vaan työn puolesta ehdin ja missä on tilaa. Eli käytettävissäni on kaikki tallin hevoset, enkä vuokraa mitään tiettyä hevosta. Olen ottanut tällaisen vuokrauksen kaksi kertaa ja nyt taas olisi tarkoitus vuokrata syksy. Miinuspuolena on se, että kaikki hevoset eivät oikein tahdo kulkea yksin maneesissa, joten talvella pitää vähän valkkailla, jos ei ole ketään kaveria ratsastamassa.

  VastaaPoista
 2. Tuo Marikan kertoma systeemi kuulostaa loistavalta! Meikäläinen täälä perä-pohjolassa on ihmeissään.. :D Täällä lähinnä yksityiset vuokraa ja hinnat on suolasia. Onneksi ittellä on kuitenki sellanen tilanne, että ei oo tarvinnu harkita vuokrauksia kun tuolla 'omalla' tallilla on nii rento meininki näitte heppahommien suhteen ja hintalaatusuhde kohillaa ja välillä pääsee ittekseenki ratsastelemaan. :)

  Mutta toivottavasti pääset vuokraamaan Riikka!:)

  VastaaPoista
 3. No se on ja en tiedä muualla sellaista olevankaan. Kaiken lisäksi asun niin lähellä ponitallia, että melkeen näen sinne, melkeen kun "kotona" ratsastaisi. Meiniki on myös tosi rentoa, voin mennä hyvinkin lyhyellä varoitusajalla ratsastamaan, aina ei tarvitse "varata" etukäteen aikaa :). Ja molemmilla vuokrauskausilla olen ratsastanut niinpaljon, että kymppikorteiksi muuttamalla, olisin maksanut tuplasti tuon hinnan.

  VastaaPoista
 4. Ei oo kuulunu mitään :( Harmi, mut ehkä en sit ollu sitä mitä haettiin. Noh, jatkan metsästämistä! Toi Marikan tallin systeemi kuulostaa ihan huipulta! Vähänkö hyvä mahollisuus! Voi vitsi oispa meilläkin. Täälläkin päin tosiaan yksityiset vuokraa, enkä tiiä systeemeistä juurikaan mitään, koska nyt oon niitä alkanu vasta ihan tosissaan kattelee. Hinku ois tosiaan kova päästä enempi ratsaille, kun kerran viikossa.

  VastaaPoista

Kommentoi vapaasti ja anna mulle vinkkejä!