keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Suomenhevostamma Salama

Voi apua, että oli jännä aamu :) Miä kävin tänään tutustumassa Salamaan, valtavan kauniiseen ja kilttiin suomenhevostammaan. Omistaja itse ajaa hevosen kanssa kärryillä ja etsi selästä käsin liikuttelijaa. Hevonen ei kuulemma osaa ihmejuttuja, mutta sehän passaa mulle varsin hyvin, koska miäkään en osaa :D Eli perusjutuilla mennään, mikä on mulle helpotus, koska melko monessa vuokrailmotuksessa haetaan todella osaavaa ratsastajaa.

Laitoin hevosen ratsastuskuntoon ja talutin "kentälle". Tallilla ei ole varsinaista kenttää vaan semmoinen aidattu alue, joka on maastoltaan vähän epätasainen. Mutta tallilta lähtee hyviä maastoreittejä, joita toivottavasti jossain vaiheessä päästään Salaman kanssa tallaamaan :)

Mentiin ensin käyntiä löysemmillä ohjilla. Hain tuntumaa ja istuntaa ja kuulostelin vähän hevosen mieltä. On se muuten vaan niin erilaista istua suomenhevosen selässä kuin muiden. Siellä on niin kotoisan tuntuista, kun on leveyttä ja raamia ja meikäläinenkin pysyy tasapainossa paljon paremmin. Ja kyyti on tasaista, vaikka reippautta onkin. Kokeilin harjoitusravia ja kevennettyä ravia myös ja hyvältä vaikutti. Hiemanhan se Salama-neiti testaili meikäläistä, ymmärtäähän tuon, kun on ihan vieras ihminen selässä. Salama yritti välillä määrätä suuntaa ja vauhtia. Muutama ruohotupsukin olis ollu aika houkuttelevan näköinen, mutta nätisti nosti kuitenkin aina päänsä takaisin ylös, kun komensin pohkeilla. Yritin olla muutenki jämpti, ettei tule sitte jatkossa ongelmia.

En ollu nyt ekalla kertaa kauaa selässä. Oisinko jonku puoli tuntia ratsastanu, ei oo kyllä ajasta hajuakaan :D Mutta ihan varmasti menen uudestaan, jos vaan saan! Oli se vaan niin siistiä, miä taisin taas vähän rakastua ;)


Paakkarin Salama <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi vapaasti ja anna mulle vinkkejä!