perjantai 8. elokuuta 2014

Hummailua Humulla

Oon saanu ratsastaa Humulla kaksi edellistä ratsastustuntia Hepolassa. Näistä ekalla kerralla hevonen kulki kuin unelma. Tehtiin keskiympyrää kevennetyssä ravissa, harjotusravissa ja laukassa. Humu on herkkä avuille ja osaakin enemmän kuin minä. Tiina on itse kouluttanut sen ja muistaakseni kisannutkin koulua sen kanssa.

Olemme saaneet uuden teeman tunneille. Sisäohjasta ei saa kääntää. Kääntäminen tapahtuu ainoastaan ulkopohkeella ja istunnalla. Ja tätä harjoittelimme koko tunnin siinä keskiympyrällä. Humu oli aivan mieletön! Mun ei tarvinu, ku kääntää katse sinne, mihin halusin mennä ja hevonen meni. Tai ainakaan tietoisesti en tehnyt muuta. Alkuun käytin ulkopohjetta, mutta Tiinan huikkauksesta kokeilin katsetta ja se toimi! Kait se sitten oikeesti vaikuttaa istuntaan niin paljon. Laukannostot onnistui ihan jees ja hevonen oli hyvässä vireessä. Sain hidastella sitä enemmän kuin kehottaa eteen.

Eilen tunnilla harjoiteltiin taas laukannostoa ja laukan ylläpitämistä. Pari kerrallaan sai mennä kenttää ympäri laukassa ja muut 2 ratsukkoa teki keskellä kenttää pientä neliötä käynnissä. Tarkoitus oli taas kääntää hevonen kulmissa ulkopohkeella ja puolipidätteillä ja niin, että hevonen kääntyy mahdollisimman pienessä tilassa. Siinä olikin haastetta kerrakseen! Sain monesti kuulla Tiinalta, että mennään Humun kanssa ihan liian kovaa, ettei se ehdi kääntyä pienesti. Ja sitten kun sain sitä hidastettua niin se kääntyi laiskasti :D Mutta oli kyllä hyvä harjotus!

Tällä toisella kerralla Humu olikin vähän vetelä muutenkin. Liekkö kuumuus syynä vai mikä, mutta jouduin ensimmäistä kertaa ikinä käskemään Humua reippaammaksi :D

Tiina komensi meitä eilen taas olemaan johdonmukaisia ja jämäköitä. Jos hevonen ei sekunnissa reagoi apuun, niin sitten heti uusi käsky ja raippa. Myös herkkä Humu oli eilen testausmielellä ja jouduin olemaan jämäkämpi sen kanssa. Tiina puhui viisaita sanoja eilen. Me ratsastajat itse opetamme hevosille, että tottelemattomuus on sallittua, koska emme heti rankaise niitä. Esimerkiksi pyydän raviin, hevonen ei heti lähde, odotan harmistuneena muutaman askeleen, pyydän uudestaan, ei lähde, odotan taas muutaman askeleen, pyydän uudestaan kovemmin, ei lähde, odotan, pyydän, odotan, pyydän, odotan. Lopulta turhaudun, pamautan liiankin kovaa ja annan raippaa. Hevonen on jo oppinut, ettei sen tarvitse heti totella, vaan se saa vetkutella. Niinpä!

Ihania tunteja oli molemmat ja ekasta kerrasta on kuviakin. Kuvista näkee taas kerran nää meikäläisen virheet, joiden kanssa painiskelen eli kannat ja etukeno. Ollaan mietitty yksityistuntia, josko siitä sais lisäapua näihin ongelmiin.

Lopuksi kuvia siittä toissa kertasesta tunnista. Todella hyviä kuvia tulikin ja kuvaajana toimi Roosa Turunen. Kiitos Roosalle <3


Keskittynyttä menoa.

Tässä näkee hyvin, mihin meikäläisen varpaat sojottaa. Ei olleskaan sinne minne pitäis.


Nyt jo naurattaa :)

Laukan huumaa <3 
   Ja kuten kuvasta näkyy, kannat sojottaa ylöspäin ja oon etukenossa eli nää on ne mun ongelmakohdat, jotka teettää mulla eniten töitä.
             
4 kommenttia:

 1. Humu muistuttaa kovasti Hemmoa, jota ratsastin paljon Melkkilässä. Hää ei ollu sieltä reippaammasta päästä, mutta ihan osaava, sellasta työhevossukua :)

  VastaaPoista
 2. Moi!
  Mulla samat "ongelmat" kuin sulla + "hartiat taakse ja katse eteen".. Ehkäpä mä sit joku päivä muistan ja osaan? :)
  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä myö viel jonain päivänä osataan joo :)

   Poista

Kommentoi vapaasti ja anna mulle vinkkejä!