tiistai 23. syyskuuta 2014

Eka kerta Torreksen kanssa

Pääsin sunnuntaina kokeilemaan tallin toista uutukaista Torresta. Torres on 4-vuotias suokki ruuna, joka on kiltti mutta vielä aika vekkuli ikänsä puolesta. Ainakin meikäläistä tuo poika testaili niin laittaessa kuin kentälläkin. Varustaminen sujui muuten hyvin, mutta kuolainten laitto teetti töitä. Hepokka, kun päätti aina nostaa päänsä taivaisiin, kun tulin turvalle. Noh, edellisistä kerroista viisastuneena, olin jämäkkä ja sain ne viimein laitettua. Hyvä miä!

Torres tuntui alla vieraalta ja löysältä. Hevonen ei olekaan vielä täydessä lihasvoimassa vaan vasta vahvistumassa. Jouduin tekemään ihan hitokseen töitä oman kroppani ja tasapainoni kanssa koko tunnin, enkä siinä oikein kovin hyvin onnistunut. Loppuraveissa homma alkoi vasta sujua. Monesti turvauduin tasapainottamaan itteäni ohjiin ja siitäpä Torres ei hirveesti tykänny. No, kukapa tykkäis?

Alkutunnista avut meni hyvin perille, mutta loppu kohden Torres alkoi testailemaan eikä kääntynyt ja oikoi kulmia. Apujen läpivienti "väkisin" + löysä ravi + huono tasapaino + kovat kädet + etukeno + jalustimista luiskahtavat kannat = huono ratsastus. Ei jääny siis kovin vahva fiilis, enkä tykästynyt Torrekseen. Mutta ajan kanssa ja oikeiden ihmisten alla siitäkin saadaan oiva ratsu. Ja miäkii tahon sitä koittaa uudestaan, mutta en ihan heti ;)
Haastavin tehtävä tunnilla oli pujotella tolpat kevyessä ravissa. Hallelujaa! Eihän se sujunu sitten millään, en vaan osannu enkä uskaltanu kääntää hevosta tarpeeksi jyrkästi. Myö onnistuttiin tässä YHDEN kerran, niin että päästiin kaikki neljä tolppaa. Tää kuva taitaa olla siitä onnistuneesta kerrasta.
Tässä taidetaan yrittää nostaa laukkaa. Onnistuin tässäkin tehtävässä vain yhden kerran. Mut hei, jes hyvä miä, edes sen yhden kerran.


Kuva loppuraveista, kun homma alkoi sujua :)

Miä jouduin hierasemaan silmiäni eilen, kun luin tallin nettisivuilta Tiinan lisäämät esittelyt uusista hevosista Äijästä ja Torreksesta. Siellä komiasti lukee, että nämä kaksi ovat vain kokeneempien käytössä. Hui, hyvä miä! Mut Torres kyllä puotti pilvilinnoista aika rankalla käellä, joten ei tässä ny ylpistymään pääse :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi vapaasti ja anna mulle vinkkejä!