tiistai 30. syyskuuta 2014

Uusi tuttavuus: venäjäntyöhevonen Lola

Kirjottelenpa tän päiväsestä metsäretkestä, ku en muista mitä sunnuntaina Hepolan tunnilla tehtiin :D Joudun pyytää siihen vähä taustatukea ystävältäni Mialta, joten muistia ropaillessa, nyt tulee metsäpäivitys.

Mentiin Helin ja Tanjan kanssa mehtään. Hevosina meillä oli Salama (suokki), Lola (venäjäntyöhevonen) ja Jeppe (suokki, entinen ravuri). Kaikki kovia menemään ja kaikki vissiin haluis olla ekana :D Pientä haastetta oli siis luvassa. Miä otin Lolan ekaa kertaa ja voi vitsi sillä rouvalla on levee selkä!! Levee se on muutenki, mut ei niin korkee, ku Salama. Säkä Lolalla on n. 150cm. Selkee työhevosen runko. Mutta ah, miten sinne sitten upposkaan istumaan. Oikein bueno! Mulla vaan ois pitäny olla oikeet ratsastushousut, satula tuntu pikkasen liukkaalta.

Olihan meillä menemista ja tekemistä. Jeppe meni kärkenä ja sen käynti oli yhtä nopeeta kuin Lolan pikku ravi ja Salama tuli kolmantena aina välillä kirien ravissa. Miä menin siis Lolan kanssa melkein koko reissun pientä ravia. Ja nimenomaan harjotusravia. Maastossa pitäis mennä kevennettyä ravia, mutta nyt menin harjotusravia, ettei Lola sais ns. lupaa ravata. Tän keksin ihan omasta päästäni, en tiiä teinkö oikein vai väärin. Mutta kyllä se tepsi... toisinaan. Yritin nojailla taakse ja pidättelin ohjia. Ei Lola kovaa menny, mutta meni kuitenkin raviaskeleilla. Hyvää tasapainoharjotetta taas meikälle,

Otettiin rauhallinen lenkki. Vain yksi oikea ravipätkä ja koska Jeppe meni kärkenä eikä Lola pysyny perässä, se nosti laukan ja annoin sen laukata. Heli olikin tästä vihjassu etukäteen, joten tiesin, mitä tuleman pitää. Mentiin ylämäkeen ja Lolan laukka tuntui hyvältä! Tanjan mukaan myö mentiin väistöaskelia laukassa :D Hehe, siis miähän tein sen ihan tahallaan :D Joopa, uskoo ken tahtoo. Lola on ratsastaessa herkkä ja ehkäpä mun pohkeet sitte anto jotain ylimääräsiä käskyjä :D Mentiin me yhtä alamäkeäkin käynnissä melkein poikittain, kun Lola alkoi väistää. Taas, tein sen tietty ihan tarkotuksella, kröhöm.

Ihana lenkki ja niin parhaassa seurassa! Kyllä teki taas eetvarttia! Jäin auttelemaan vielä iltatallin tekoa. Enhän miä muuta osannu tehä, ku piellä sähköaidan porttia, kun Heli vei heinää tarhaan. Mut hitto, miä olin tärkeenä. Niin tärkeenä, etten huomannu, ku naiset lähti jo toiseen tarhaan viemään heiniä. Miä oisin tapittanu siinä varmaan aamuun asti ;)


Alku uudelle ystävyydelle?

Jeppe tuossa oikeella ja vasemmalla näätte Lolan muhkeuden <3

Onhan mulla muutakin uutta, ku vaa pää. Tilasin itelleni Hööksiltä minichapsit. Kyllä on hyvät.

2 kommenttia:

Kommentoi vapaasti ja anna mulle vinkkejä!