tiistai 7. lokakuuta 2014

Ravia koko tunti

Sain sunnuntaina Hepolassa alleni Äijän! Tiesin sen jo etukäteen ja olin tooodella innoissani. Oon ihan inlööv tuohon suomenheppaan. Äijä on siis Hepolan uutukaisia ja kesästä asti tehny nyt töitä siellä. Parannusta oli luvassa, hevonen oli kuulemma alkanu käyttäytyä tunneilla :D Noh, eihän se ny aiemminkaan huonosti oo käyttäytyny, mutta ehkä hieman yli-innokkaasti.

Äijä oliki muuttunu paljon rauhallisemmaksi. Ei enää kaahaillu suuna päänä vaan eteni rauhallisesti, joskin ehkä väärässä askellajissa :D Alkulämmittelyissä Äijä päätti, että ny muuten ravataan jo enkä miä saanu sitä siirrettyä takasin käyntiin. Hiphei, miä vaa kikattelin siellä kyyissä ja yritin kaikin keinoin saada hevosta hidastamaan käyntiin. Ohjista pidättäminen/kiristäminen/vetäminen/kiskominen ei auttanu mitään vaan hevonen paino vastaan kuolaimelle. Ja mitä kovempaa kättä miä annoin sitä kovempaa Äijä paino vastaan ja eteni vaan. Jouduin Tiinallekin huikkaamaan paristi, että miä taian tarvita ny oikeesti jotain apua :D Tiina neuvo tekemään voltteja ja aina vaan pienentämään niitä, nojaamaan taakse ja pidättämään. Kyllähän tuo hepokka viimenään käyntiin saatiin, kun ympyrä pieneni pienenemistään. Tällä kertaa meikäläistä ei meno hirvittäny, vaikka vähän epätoivo iskikin. Äijä ei meinaan yhtään rallannu vaan tahti oli rauhallinen.

Harjoteltiin taas käsijuttuja. Ihan huippua! Kun halutaan, että hevonen etenee, sille annetaan lupa siihen joustavalla kädellä ja kropalla. Kun taas halutaan, että hevonen hidastaa/pysähtyy, jousto loppuu kädestä ja kropasta. Tää oliki mulle ja Äijälle tosi haastava harjotus, koska herra ei oikein tahtonu meikäläisen kättä uskoa. Olinkin todennäkösesti jo alusta asti liian kireillä ohjilla enkä antanu joustoa tarpeeksi, joten hevonen ei tienny, mitä miä siltä halusin, kun pidätin ohjia pysähtymiseen, olinhan koko ajan pidättäny, vaikka halusin hevosen etenevän (HIRVEE LAUSEHIRVIÖ). Tiina ohjeisti monesti löysäämään ohjaa reilusti, nojaamaan taakse reilusti ja lopettamalla jousto ja näin ollen saatiin hidastus tulemaan. Äijä toimii paremmin löysillä ohjilla. Se on kyllä ihme juttu! Välillä miä ravasin sen kanssa ihan lerpukoilla ohjilla ja se kuunteli kaikki mun avut. Liian kireillä (mitkä mun mielestä olis ollu ok) ei taas menny ohjasavut perille olleskaan.

Tehtiin siirtymiä. Ensin kevennettyä ravia pitkällä sivulla, siitä kulman verran harjotusravia ja käyntiin lyhyellä sivulla ja siittä taas kevennettyyn raviin kulman jälkeen. Meillä tuo harjotusravista käyntiin siirtyminen tapahtu aina ylimääräsellä voltilla, koska en saanu Äijää muuten hidastamaan. Mutta parempi tuokin, kun ei mitään.

Tehtiin tunnilla myös kolmikaarista kiemurauraa ensin harjotusravissa ja sitte kevennetyssä ravissa. Kääntää ei saanu ohjilla vaan pohkeilla. Ohjalla tietty piti ilmasta suunta, mutta kääntö piti tapahtua pohkeilla. Tää oli kivaa! Varsinki, ku se alko viimenään sujua! Jes! Äijä on todella kiltti ja kuuntelee avut tarkasti. Kääntyy pohkeen hipaisusta ja katseen kääntämisestä haluttuun suuntaan. Ihan huippu!

Etukenosta tuli taas huomautuksia. Ja ei se ookaan sentistä kiinni, niinku miä oon täällä uhonnu vaan kahestakymmenestä!!!!! Jouduin viel kysyy Tiinalta tunnin jälkeen, että oikeestiko 20cm. Ja näinpä kuulemma on. HUOOOH! Ei oo totta! Ja uus probleem ilmaantu tällä kertaa. En pääse harjotusravissa syvälle satulaan, koska puristan pohkeilla. Eli jäkitän jaloilla vastaan, niin perse ei levähdä satulaan. No sekin vielä. Mut nytpä tiiän, mihin alan kiinnittää huomioo. Josko se lantion ketkutus sieltä pikkuhiljaa löytyis. Ehkä aletaan olla jo aika lähellä oivallusta. Sain harjotella tosi paljon tätä harjotusravissa istumista, koska Äijä tosiaan ravaili melkein koko tunnin :D

Ollaan monesti Mian kanssa mietittykin, että pitäis ottaa yksityistunti ja harjotella siellä vaan harjotusravia ja istuntaa. Menisköhän se sitte kaaliin?

Tunti oli tosi kiva ja siitä jäi hyvä fiilis, vaikka kaikki ei mennykään ihan putkeen. Ja sainpas onnistumisen myös tallissa. Tytöt laitto Torresta tunnille valmiiks eikä saanu sille suitsia laitettua, koska Torres pisti ranttaliks ja nosteli päätään kattoon. Miulta pyyettiin apua ja haha, miäpä sainki ne sille! Jee! Joudin olee topakka, että usko, mutta meni jo tokalla tai kolmannella :) Voin sitte näitä kivoja fiiliksiä kelailla tässä seuraavat kaks viikkoo, kun en pääse ratsaille ollenkaan. Meen meinaan huomenna nielu- ja kitarisaleikkaukseen! IIiiik ja yöööök.

Äijä


8 kommenttia:

 1. taidan jankata jo asiasta, mutta koita ihmeessä mennä jalustimet kaulalla, vaikka sellasella helppoaskelisella ensin. Vääntää kummasti istunnan oikeeseen asentoon. Kannattaa ainakin koittaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jankkaa vaan :) ehkäpä miä jo ens kerralla ehotan sitä!

   Poista
  2. Tässähän on taas sitten ongelmana se että polvi ja reisi jää kiinni, mutta siihen auttaa yksinkertaisesti pieni jalan 'heilautus' ylöspäin :) jalat rentona ja istuinluut penkkiin! Lantio joustaa :)

   Poista
  3. Sounds so easy ;) Sehän on tälläselle rautakangelle varsin helppoa :D Juurikin tota lantion joustoa ollaan nyt haettu tässä vimmatulla raivolla, mut ei vielä oo tapahtunu ihmeheräämistä.

   Poista
 2. Tuli mieleen tässä kun sulla on toi Hööksin mainos tässä, niin miten sen pystyy/saa laittaa omaan blogiin? mulla pitäs alkaa vääntää uutta ulkoasua ja sit tuli tuo asia vaan näin mieleen kun oikeestaan vasta nyt hoksasin tuon mainoksen sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miähän en siis ite nää ollenkaan, mitä mainoksia mulla pyörii :D Aika hyvä nakki, että sattu aiheeseen sopiva mainos! Mut oon siis sallinu AdSense mainokset, en ymmärrä niistä oikeen mitään mut on bloggerin oma juttu. Löytyy tosta hallintapaneelisivulta alasvetovalikosta kohdasta Tulot.

   Poista
  2. Ja sieltä voi sit tulla ihan mitä mainoksia vaan. Jotain omia kiinnostuksen kohteita voi laittaa, et vaikuttaisko ne siihen, mut kerran mulla on kuulemma pyöriny hautausurakoitsijan mainos :D

   Poista
 3. :D hahahha. Joo, nää on vähän mystisiä nää mainoshommat, minun pieni pää ei oikein jaksa käsitellä asioita :D Nyt mie huomasinki, että se vaihtuu näköjään!

  VastaaPoista

Kommentoi vapaasti ja anna mulle vinkkejä!