sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Yhdellä kädellä, ilman käsiä

Huipputunti oli tänään! Reenattiin sitä kauan mankumaani harjotusravia ihan koko tunti. JES! Sain ratsukseni Humun, joka oli taas vähän kärttynä laittaessa. Yritti haukata mua tissistä, mut onneks ei ihan ollu tosissaan :D Sen verran monta kertaa oon kuitenkin Humua laittanu, ettei se enää saa mua peloteltua. Osaan antaa takasinki.

Kypäräkamera oli tänään ekaa kertaa tositoimissa ja eihän se tosiaan menny ihan putkeen. Tallissa sain kuvattua yhen pätkän, kentällä en yhtään. Luulin kuvanneeni, mut ilmeisesti en oo painanu recciä tarpeeksi, koska mitään ei oo tallentunu. Sen lisäksi kamera valahti mun silmille ensimmäisissä raviaskeleissa ja mielenkiintoseksi tilanteen teki se, että kentän toisella laidalla ollut Sepe-poni kompastu niin pahasti, että meni ihan polvilleen ja kaikki muutki hevoset siittä sitte säpsy, myös Humu. Olin vähän aikaa sokeena säikähtäneen hevosen selässä.

Mutta tunti oli siis tooodella hyvä. Nyt pureuduttiin tosissaan siihen istuntaan ravissa ja miäki sain monta kertaa melkeinpä yksäritunti opetusta. Luulen, että Tiina niin jo toivoo, että miä sen hiffaisin. Haluan siis löytää sen lantion liikkeen siihen harjotusravi-istuntaan. Sen juurikin, mitä me ihastellaan telkkarista, kun katsellaan koulukisoja. JUURI SE ISTUNTA TÄNNE HETI NYT!!! No, ei tullu vieläkään oivallusta, mutta harjotus tekee mestarin. Painan painoa liikaa jalustimille ja pönkään itteäni paskajäykkätikuksi. Tiina pidensi mun jalustimiakin, etten saisi tukea niistä. Tosin Humulla on koulusatula ja mulla oli alkujaanki liian lyhyet jalustimet.

Kropan asentoa haettiinkin tänään yhdellä kädellä ratsastaen eli ohjat vain toisessa kädessä ja toinen roikku rentona sivulla. Ensimmäiseen suuntaan onnistuin tekemään tehtävää ihan ok ja se itseasiassa oli tosi siistii ja autto ihan oikeesti. Yläkroppa pysy rentona ja pysty nojaa taakse, kun ei voinu ohjista ottaa tukea. Toiseen suuntaan en sitte tehny tätä kertaakaan, kun Humulla oli vähän liikaa vauhtia ja virtaa. Mutta, Tiinapa tuli taluttajaksi. Se otti multa ohjat kokonaan pois ja käski mun pitää molemmat kädet sivuilla. IIIIIK ja sitten mentiin. Ravissa!!!! Tiina sai pidettyä Humun ravin hitaana, joten istunnan hakeminen oli mielenkiintosta ja ehkäpä jopa hetkittäin siinä hilkulla. Heti kun vauhtia tuli lisää ja ruvettiin tekemään voltteja niin alko meikäläistä hirvittää ja jouduinki ottaa satulasta kiinni toisella kädellä. Hitaassa ravissa voltin tekokin onnistui. JEEE, hyvä miä! Tätä lisää!

Nii joo ja se videopätkä, jonka tallissa sain kuvattua... sekään ei menny ihan niin ku römssöössä. Siirsin sen koneelle, muokkasin, tallensin, poistin alkuperäsen ja yritin avata tallennetun, ni eipä se auennukaa. Ei sitten millään ohjelmalla. Urpo miä!4 kommenttia:

 1. Hihhih,ettekö vieläkään heittäny niitä jalustimia kaulalle? 😃

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Ei vielä, kuulema talvella sit :)

   Poista
  2. Kiitos! Pitäis vielä opetella koodaa, ni sais just sellasen ku haluu.

   Poista

Kommentoi vapaasti ja anna mulle vinkkejä!