sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Blogiähky

Täällä on ollu hiljasta. Kärsin meinaan blogiähkystä enkä oo kirjottanu saati lukenu yhtäkään blogia joulun jälkeen. Tiiä sitte mistä johtu. Osaksi varmaan siittä, että itse lopetti ratsastustunneilla käymisen eikä ollu enää niin paljon kirjotettavaa ja se harmitti/harmittaa kovasti. Toiseksi blogitalli-portaalin myötä uusia postauksia ja päivityksiä tulee ikkunoista ja ovista ja alkoi tuntumaan, että nyt on kaikkea liikaa koko ajan.

Oon käyny Salama-tammuskaa ratsastamassa ja liikuttamassa noin kerran viikossa. Välillä ollaan otettu ihan maastakäsin harjotteita ja nyt muutamana kertana selästä käyntiharjotuksia. En oo vielä käynyt sen kanssa maastossa uudella satulalla, koska haluan ensin itse saada varmuuden hommaan. Oon totuttanu hevosta yhteen kantoon, jotta jonain päivänä pääsisin sen päältä selkään ilman kiinnipitäjiä. Nyt ollaan jo siinä pisteessä, että Salama tulee nätisti pyynnöstä kannon viereen ja seisoo siinä paikoillaan. Oon jopa päässy itse kannon päälle seisomaan Salaman viereen ja ollaan siinä oltu hiljaa paikoillaan. Mieletön edistys verrattuna siihen mistä lähdettiin. Neiti ei aluksi edes suostunut tulemaan lähellekään kantoa, saati seisomaan paikallaan :) Kerran olen kannon päältä päässyt selkään kiinnipitäjän avustuksella. Mutta vielä sekin päivä koittaa, kun menen yksin.

Salama on nuori suomenhevonen, vasta 7-vuotias. Ja välillä tuntuu, että malttia ei tahdo löytyä. Nyt olen kuitenkin viime kertojen jälkeen huomannut, että pikku hiljaa edeten tammakin pääsee touhuun mukaan ja se on itseasiassa todella kuuliainen ja nopea oppimaan. Tietenkin on huonoja ja todella huonoja päiviä, milloin ei mikään mene perille tai niin kuin oli ajatellut. Hevonen on kuitenkin osoittanut halunsa ja kykynsä oppia <3
Vielä loppuun linkki Areenassa olevasta dokkarista, joka kertoo työhevosten käytöstä nykymaailmassa. Dokumenttiin pääset TÄSTÄ. Kyllä tuli meikäläisellä tippa silmään lopussa. Vau.

3 kommenttia:

 1. Mie katoin kans just sen nyt vuorossa Onni on pohjanhevonen. Jos on liian pakkanen heppailla tallilla, nii onneksi on näitä dokkareita.:) Ja kiva ku sieki pitkästä aikaa jaksoit päivittää.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ps. Tää toinen dokkari näkyy viel yheksän päivää Areenassa!

   Poista
  2. Täytyypä heti mennä kattomaan! :)

   Poista

Kommentoi vapaasti ja anna mulle vinkkejä!